Ce vrei să te faci când o să crești mare?

Categoria: Sfaturi Elcokids Data:
Ce vrei să te faci când o să crești mare?

În cadrul unui articol Forbes, câțiva copii au fost întrebați ce vor să fie atunci când vor crește mari. Răspunsurile au variat de la „un dinozaur”, la „un supererou”, la „o prințesă” sau - „mai înalt”. 

În tot amuzamentul și minunea despre modul în care funcționează mințile tinere, au fost trase și niște concluzii interesante precum:

Fetițe Băieței
20% doctor 20% ocupații sportive
8% profesor 8% nu știu
6% nu știu 6% pompier
4% om de știință 4% inginer
3% bucătar 3% astronaut


Conform rezultatelor copiii nu au o problemă în a admite că ”nu știu” ce vor să fie când vor crește mari. De aceea se recomandă două abordări pentru a-i ajuta pe cei mici să se descopere și să își afle pasiunile. 

 • Copilul tău încă nu știe ce vrea și nu ai aflat ce înclinații are.

În acest caz poți desfășura diferite activități pentru a afla ce îl pasionează.

 1. Joaca este cea mai ușoară metodă pentru dezvoltarea și educarea celui mic. Din jocul lui poți descoperi o mulțumie de lucruri. Vezi ce jucării preferă și cum interacționează cu ele: se joacă în liniște, preferă jocurile de rol, imită anumite meserii, situații. Toate aceste alegeri te ajută să-ți dai seama ce pasiuni are.
 2. Încearcă să te implicit cât mai mult în activitățile lui dar și să-l provoci la unele noi.
 3. Nu te grăbi! Este important să deduci care sunt activitățile repetitive, care îl pasionează cu adevărat și care sunt simple jocui, acțiuni de moment.
 4. Urmărește ce materii sau activități prefer la școală sau grădiniță.
 5. Nu îi impune pasiunile tale și nu îl îndruma spre ce îți place ție. Mai bine îndrumă-l să experimenteze, implică-l în noi activități, astfel îl vei ajuta să își descopere propriul drum.

 • Copilul tău știe ce vrea. Cum îl ajuți să-și dezvolte pasiunile?
 1. Dacă ai ajuns deja în stadiul în care ai descoperit ce își dorește copilul tău, e timpul să-l suții și să-l încurajeazi.
 2. Începe prin a-l ajuta să afle cât mai multe lucruri despre domeniul care-i place. Documentează-te împreună cu el.
 3. Dacă poți, cumpără-i tot ce are nevoie pentru dezvoltarea pasiunii pe care o are.
 4. În funcție de pasiunea lui înscrie-l la cursuri dedicate de tenis, desen, teatru, înot, etc.
 5. Susține-l în tot ceea ce face, încurajează-l!

Indiferent de pasiunile micuțului tău, la Elcokids găsești multe jucării și jocuri potrivite pentru fiecare. Descoperă cele mai interesante produse pentru cei mici, precum:

Jucării de Rol Bucătar, Doctor, Antreprenor, Inginer și multe alte meserii își găsesc pereche în jucăriile noastre de rol. Vezi impresionanta colecție de jucării din lemn, de la cele mai cunoscute branduri din lume.

Instrumente Muzicale - ”Muzica e viața mea…”  Descoperă o gamă variată de instrumente muzicale din lemn precum: acordeon, pian, chitară, tobă, xilofon sau instrumente mai deosebite precum mandolina și setul de maracas.

Jucării educative și Puzzle-uriO tablă, un puzzle, un oraș în miniatură sau un cub cu activități îl vor ajuta pe micuțul tău să-și dezvolte abilitățile cognitive dar și să-și descopere pasiunile. Le găsești pe toate la Elcokids.

Jocuri Smart - Îi plac provocările? Vrea tot timpul să descifreze un nou mister, o nouă poveste? Sau e interest de dinamica lucrurilor și mecanică? Atunci jocurile smart sunt perfecte pentru micuțul tău. Labirintui cu povești, jocuri de logică, circuite cu bile magnetice, le găsești pe site-ul nostru.