Jocul funcțional și jucăriile Dolce

Categoria: Sfaturi Elcokids Data:
Jocul funcțional și jucăriile Dolce

Experții în dezvoltarea copilului consideră că jocul funcțional este cel mai simplu tip de joc în care copiii mici se implică. Astfel, experții se referă adesea la jocul funcțional drept „prima joacă” deoarece caracterizează modul în care copiii mici încep mai întâi să folosească jocurile pentru a se distra și descoperi lumea din jur. Această etapă de joc este specifică intervalului de vârstă 0 - 2 ani.

Orice acțiune repetitivă pe care copilul o găsește plăcută este considerată joacă funcțională. Aruncarea obiectelor, deschiderea și închiderea lucrurilor, stivuirea blocurilor și apoi lovirea lor, împingerea unei jucării înainte și înapoi și lovirea obiectelor sunt toate exemple de joc funcțional. Natura repetitivă a acestui joc este modul în care copiii învață despre lumea lor. Învață despre proprietățile obiectelor fizice, cauză și efect. Aceste simple descoperiri îi pregătesc pentru dezvoltarea unor abilități mai complexe ulterior. De asemenea, copiii își dezvoltă abilitățile motrice brute și fine prin practică și câștigă încredere pe măsură ce asimilează noi abilități.

Pe măsură ce copilul tău interacționează și examinează obiectele/jucăriile, își folosește simțurile - vederea, auzul, gustul și mirosul - pentru a afla mai multe despre acestea cât și despre lumea din jur. Copilul tău ar putea fi atras de culorile strălucitoare ale unui obiect, de sunetul pe care îl face când îl lovește cu o lingură, de senzația lină a părților sale sau de mirosurile noi și neobișnuite pe care le emite.

Jucăriile pentru copii mici de calitate ar trebui să stimuleze simțurile copilului. De asemenea, trebuie să fie suficient de sigure pentru a fi trase, aruncate, băgate în gură, etc. În mod specific, jucăriile și materialele date copiilor mici ar trebui să fie în conformitate cu standardele de siguranță stabilite de Comisia de Siguranță a produselor pentru consum.

Împreună cu cei de la Dolce, știm și înțelegem cât de importantă este dezvoltarea timpurie pentru copilul tău. Jucăriile Dolce folosesc țesături speciale, culori vibrante și fiecare jucărie vine cu accesorii pentru stimularea și educarea micuților. Jucăriile Dolce sunt perfecte în jocul funcțional și sigure pentru aceștia. ;)

Suntem foarte mândri că produsele Dolce au fost certificate de STEM.org. Aceasta este o adevărată realizare, deoarece sunt singura companie de jucării pentru copii din lume care au avut toate produsele certificate de o organizație atât de prestigioasă. STEM înseamnă știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Companiile de jucării și mass-media au fost criticate în mare măsură în ultimele decenii pentru exploatarea angajamentului fără a oferi beneficii educaționale simultan. Spectacolele de televiziune și jucăriile simple care se bazează pe lumini intermitente, sunete stridente, materiale de proastă calitate vor atrage copiii fără însă a dezvolta funcțiile cognitive ale acestora. Împreună cu Dolce încearcăm să inversăm acest proces oferind o gamă largă de jucării care să-i angajeze pe copii în activități de învățare.

Prin jucăriile Dolce ne asigurămmicuțul tău beneficiază de o formă de învățare și dezvoltare creativă, într-un mod extrem de antrenant și stimulant. Fiecare jucărie a fost concepută pentru a conține mai multe opțiuni de joc, astfel încât copiii să nu se plictisească și să dezvolte o afinitate personală cu jucăria. Poți afla mai multe despre cum aceste jucării pot fi o alegere excelentă pentru copilul tău, accesând acest link și alegând jucăria preferată Dolce https://www.elcokids.ro/brands/dolce